Στην Ελλάδα η υπευθυνότητα σπανίζει και η ανευθυνότητα βασιλεύει. Γνωστά πράγματα. Εάν δεν ήταν έτσι, η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη μοίρα.
Διότι συχνά η καθημερινότητα δυσκολεύει επειδή κάποιοι απλώς… αγρόν αγοράζουν. Φυσικά με το αζημίωτο, αφού το μόνο που δεν παραλείπει κανείς στη χώρα είναι να εισπράττει το μισθό ή την αμοιβή του. Ένα εξόχως χαρακτηριστικό παράδειγμα, επειδή ακριβώς δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να θέλει ιδιαίτερη σκέψη, ενώ ταυτόχρονα είναι τόσο σημαντικό που να αφορά ανθρώπινες ζωές είναι η σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Το όλο θέμα της επιτακτικής ανάγκης σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με το νοσοκομείο, για την ταχύτερη διακομιδή των ασθενών από τον κεντρικό και βόρειο Έβρο στα Επείγοντα, τέθηκε επίσημα τον Ιανουάριο του 2020 από τον Αντιπεριφερειάρχη Εβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, στον Διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας Α.Ε., Κωνσταντίνο Κουτσούκο, ο οποίος αντιλήφθηκε τη σημασία του έργου.
Έτσι η Εγνατία Οδός με εργολαβία της διαμόρφωσε τον νέο κόμβο για το Νοσοκομείο και δημιούργησε τις υποδομές για σύνδεσή του με τον υφιστάμενο δρόμο, που διέσχιζε το πανεπιστήμιο. Το έργο ολοκληρώθηκε από την Εγνατία στις αρχές του 2023 και απέμενε μόνο η διαμόρφωση ενός τμήματος περίπου 500 μέτρων για να συνδεθεί ο νέο κόμβος με τον δρόμο.
Από τότε τα πράγματα μένουν στάσιμα, αφού το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αντέδρασε απαγορεύοντας τη χρήση του δρόμου εντός του χώρου του από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, για να μην διαταράσσεται η… πανεπιστημιακή γαλήνη και για να μην προκληθούν …τροχαία ατυχήματα με φοιτητές! Και κανείς -ή σχεδόν κανείς- στον Έβρο δεν μιλάει
Ούτε καν οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου που στεγάζονται στον συγκεκριμένο χώρο. Όλοι επικαλούνται το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου και κάπως έτσι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Ντροπή, αν και στην προκειμένη περίπτωση και η ντροπή μάλλον ντρέπεται κι αυτή! Φανταστείτε να χρειαζόταν το ΔΠΘ να πληρώσει για τον δρόμο!
voria.gr