Τον δήμο Σουφλίου επισκέφτηκαν φοιτητές από Πανεπιστήμιο Γαστρονομικών Επιστημών (UNISG), που εδρεύει στη Β. Ιταλία και το οποίο μελετά τη γαστρονομία με μία ολιστική προσέγγιση της τροφής, μέσω μίας ευρείας γκάμας επιστημονικών πεδίων.
ΟΙ φοιτητές του Ιταλικού πανεπιστημίου διέμειναν στην πόλη του Σουφλίου και στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με την μεσογειακή διατροφή, ιδιαιτέρως την Ελληνική και την τοπική γαστρονομία της Θράκης, επισκέφτηκαν τοπικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης μαγείρεψαν αλλά και γεύτηκαν τοπικά εδέσματα.
Η γαστρονομική ταυτότητα της Θράκης και ειδικότερα του δήμου Σουφλίου, με τα φημισμένα αλλαντικά και τυροκομικά προϊόντα, το τσίπουρο και το κρασί, το πεπόνι, τα σπαράγγια και το μέλι, αποτέλεσαν το σημείο ενδιαφέροντος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο.
Η γαστρονομία και ο γαστρονομικός τουρισμός, αποτελούν δυναμικές μορφές ανάπτυξης των ευρωπαϊκών τοπικών κοινωνιών.
Το Σουφλί έχει διακριθεί ως Best Tourism Village, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.
Διαβάστε περισσότερα νέα για τον Έβρο ΕΔΩ
Ακολουθήστε μας στο facebook και στο Instagram για την καθημερινή σας ενημέρωση