Αυτή η συνταγή για σπαγγέτι με κεφτεδάκια κοκκινιστά, θα σας κάνει να πιστέψετε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20′, Χρόνος Μαγειρέματος: 30′, Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη, Μερίδες: 4
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. σπαγγέτι (ΜΙΣΚΟ)
- Αλάτι
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
Για τη σάλτσα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
Για το σερβίρισμα
- Φρέσκια ρίγανη
- Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Για τα κεφτεδάκια
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το σιμιγδάλι και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε τα κεφτεδάκια, περίπου 50 γρ. το καθένα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν παντού.
Ζεσταίνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν τα κεφτεδάκια.
‘Οσο μαγειρεύονται τα κεφτεδάκια, γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα σπαγγέτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τους κεφτέδες και την κόκκινη σάλτσα, με φρέσκια ρίγανη και έξτρα παρμεζάνα.
misko.gr
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ: