Τρεις κινήσεις ώστε να λυθεί το γνωστό πρόβλημα της στάθμευσης στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο αυξάνεται καθώς η πόλη μεγαλώνει σε πληθυσμό αλλά και σε επισκέπτες, έχει προγραμματίσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης.
Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας “Τουριστικό Βαρόμετρο” που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον ίδιο και την εταιρεία η οποία την πραγματοποίησε, παραχώρησε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό, status radio.
Ένα από το βασικά θέματα που αναφέρθηκε, ήταν και ο προγραμματισμός και οι επόμενες κινήσεις της δημοτικής του αρχής, ώστε να μειωθεί το πρόβλημα του πάρκινγκ. Άλλωστε, όπως παραδέχθηκε, από τις βασικές επισημάνσεις των συμμετεχόντων στη έρευνα, ήταν το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης.
Ο κ. Ζαμπούκης, ανέφερε 4 συγκεκριμένες ενέργειες, κάποιες από τις οποίες αναμένονται το ερχόμενο διάστημα.
“Το πρώτο βήμα το ξεκινήσαμε ήδη. Μετακινούμε όλα τα γήπεδα τένις που είναι δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο “Μ.Παρασκευόπουλος” και πάμε να κάνουμε καινούργια δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Παίρνουμε λοιπόν τους χώρους που είναι τώρα γήπεδα τένις, αλλά και αυτόν του παλαιού κολυμβητηρίου και τον χώρο του γηπέδου τένις που είναι δίπλα στο κέντρο Νεότητας, αλλά και τα γήπεδα μπάσκετ και μπιτς χάντμπολ που υπάρχουν εκεί πέρα. Οπότε όλη αυτή η έκταση, συνδεδεμένη με το υπαίθριο πάρκινγκ του “Φώτης Κοσμάς”, θα δημιουργήσει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό θέσεων στάθμευσης. Αρχικά, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Υπάρχει η σκέψη, ακόμη και να γκρεμιστεί το Κέντρο Νεότητας και να ενωθεί και αυτός ο χώρος με όλους τους υπόλοιπους. Ακόμη και η σκέψη να βγάλουμε διαγωνισμό και όποιος επενδυτής θέλει, να δημιουργήσει ένα πάρκινγκ με ορόφους, στο σημείο εκείνο που θα προσφέρει πολύ περισσότερες θέσεις υπάρχει. Αλλά σίγουρα θα υπάρχει το υπαίθριο πάρκινγκ.
Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο με τη ΓΑΙΟΣΕ, για την περιοχή πίσω από τον Σιδηροδρομικό σταθμό. Βρέθηκε επιτέλους συνομιλητής για να συνεχίσουμε σε σχέση με την συμφωνία που είχαμε υπογράψει για αυτό το σημείο και μας είχε παραχωρηθεί. Οπότε κάτω από τον ΟΣΕ, δημιουργούνται αρκετές θέσει πάρκινγκ. Μάλιστα, βρήκαμε και χορηγία από εταιρία, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, να ασφαλτοστρώσει τον χώρο και να γίνει ένας χώρος στάθμευσης με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους πολίτες και φυσικά δωρεάν.
Το μεγάλο ζητούμενο και στοίχημα για εμάς, είναι κατά πόσον θα μπορέσουμε να πάρουμε τον χώρο που σήμερα είναι το οργανωμένο υπαίθριο πάρκινγκ του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Έχουμε κάνει αρκετές συναντήσεις ως τώρα και αυτό θα κριθεί στις αρχές ίσως και της επόμενης εβδομάδας. Λήγει η σύμβαση του ιδιώτη το τέλος του 2024 και πρέπει να υπάρξει καινούργια ιδιοκτησία του πάρκινγκ, είμαστε τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά να παραχωρηθεί είτε απευθείας στον δήμο Αλεξανδρούπολης, επειδή ως δήμος δεν μπορεί να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό. Για τους κατοίκους του κέντρου, η σκέψη μου είναι να έχουν δωρεάν στάθμευση και οι υπόλοιποι να έχουν ένα τίμημα για να βγαίνουν τα λειτουργικά έξοδα. Θα υπάρχουν άλλωστε κάποιοι υπάλληλοι για την λειτουργία. Υπάρχει και η συζήτηση που θέσαμε, να επεκταθεί ο χώρος και ως το εκκλησάκι του Αγ. Εύπλου, οπότε θα υπάρχουν πολύ περισσότερες θέσεις για στάθμευση εκεί. Έχουν κορυφωθεί οι διαπραγματεύσεις και στείλαμε στο ΤΑΙΠΕΔ και τις νομικές προϋποθέσεις για να υπάρξει μια συμφωνία πλαίσιο.
Ήδη βγάλαμε άδεια για τον χώρο της παλιάς ιχθυαγοράς, όχι ιδιαίτερα πολλές θέσεις, αλλά με τις προϋποθέσεις που πρέπει για να είναι ασφαλής ο συγκεκριμένος χώρος πάρκινγκ.
thraki.com.gr., evros-news.gr