Μια πολύ δροσιστική σαλάτα με έντονα χρώματα και γεύσεις. Το χταπόδι δένει αρμονικά με το τρικολόρε τριβελάκι σε μια χορταστική και νόστιμη σαλάτα.
Χρόνος Προετοιμασίας: 5΄, Χρόνος Μαγειρέματος: 60΄, Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη, Μερίδες: 4
Υλικά
- 500 γρ. Τριβελάκι Τρικολόρε (MISKO)
- 1 χταπόδι
- 30 γρ. κάπαρη
- 40 γρ. ελιές της επιλογής σας
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 10-15 ντοματίνια, κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο
- 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το χταπόδι και σιγοβράζουμε με το καπάκι κλειστό μέχρι να μαλακώσει. Το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του υγρά, αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι Τρικολόρε MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το δυόσμο και το χταπόδι. Ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε κρύα ή και ζεστά.
misko.gr