Τρία νέα βραβεία απέστασαν οι μπύρες της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης “ΒΕΡΓΙΝΑ”. “Για άλλη μία φορά είμαστε περήφανοι για τις νέες διακρίσεις στον παγκόσμιο διαγωνισμό Concours de Lyon 2023, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αγάπη και το μεράκι, την υψηλή τεχνολογική κατάρτιση και την αφοσίωσή των ανθρώπων της Θρακιώτικης Ζυθοποιίας, για την παραγωγή της καλύτερης Ελληνικής μπύρας στον κόσμο.
Γιορτάζουμε τα νέα βραβεία μαζί με όλους εσάς που μας στηρίζετε !! Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο αμείωτο πάθος να δημιουργούμε υψηλής ποιότητας προϊόντα από Ελληνικές πρώτες ύλες.” σημειώνει ο ιδιοκτήτης της Θρακιώτικης Ζυθοποιίας Κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος.
Μα σημειώσουμε, ότι ο διαγωνισμός (Concours de Lyon) πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στη Λυών, την “πρωτεύουσα” της γαλλικής γαστρονομίας, ενώ οι υποψηφιότητες στις διάφορες κατηγορίες μπύρας ξεπέρασαν φέτος τις 10.000 από 43 συνολικά χώρες.
Συγκεκριμένα, οι μπύρες της ΖΜΘ που διακρίθηκαν φέτος στη Λυών είναι:
Η ΒΕΡΓΙΝΑ Lager: η αυθεντική ελληνική Premium Lager από 100% Βύνη Θράκης, απέσπασε το χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Helles.
Η ΒΕΡΓΙΝΑ Premium Lager μπύρα, παράγεται σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής της ευρωπαϊκής Lager (Reinheitsgebot) ακολουθώντας τη μέθοδο της κλασικής ζύμωσης (9-10°C). Έχει μια φρέσκια, ελαφριά αλλά ταυτόχρονα μεστή γεύση. Τα αρώματα λυκίσκου από το Tettnang και το Hallertau συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία με τη θρακική ξανθιά βύνη από ποικιλίες δίστιχου κριθαριού, προσφέροντάς μας τη μοναδική γευστική εμπειρία της ΒΕΡΓΙΝΑ Premium Lager.
Η ΒΕΡΓΙΝΑ Weiss: η πλέον πολυβραβευμένη μπύρα, η οποία αναγνωρίζεται ως μία από τις καλύτερες του κόσμου στην κατηγορία Hefeweizen, έχοντας κερδίσει μετάλλια και διακρίσεις στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς, απέσπασε για άλλη μια φορά το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία Wheat Beer-Weizenbier-Hefeweizen Hell.
Είναι μία μπύρα με πλούσια και αρωματική γεύση, σταρένια, αφρώδη και θολή εμφάνιση, η οποία οφείλεται στην ειδική αφροζύμη που περιέχει. Η ειδική αφροζύμη από την οποία παρασκευάζεται, της δίνει ένα πλούσιο, φρουτώδες άρωμα που θυμίζει γαρύφαλλο και μπανάνα.
Η ΒΕΡΓΙΝΑ Honey & Spice special edition είναι η αφιλτράριστη, απαστερίωτη διπλής ζύμωσης Ale μπύρα με μέλι, περγαμόντο & ροζ πιπέρι που διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών απέσπασε το Ασημένιο Βραβείο.
Η ΒΕΡΓΙΝΑ Honey & Spice special edition αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος της προϊόν, που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις πολύπλοκες γεύσεις της βέλγικης σχολής. H μοναστηριακή μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ υποβάλλεται σε δεύτερη ζύμωση με μαγιά τύπου Abbey για να φτάσει έπειτα από περίπου 60 ημέρες στους 8% Vol αλκοολικούς βαθμούς και εμφιαλώνεται στο χέρι με ημιαυτόματο γεμιστικό. Πιο “craft”…δεν γίνεται!!