Ο κ. Παύλος ΜΙιχαηλίδης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός Α.Π.Θ. και Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, εκφράζει τη γνώμη του για το τι χρειάζεται να γίνει από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ώστε να αξιοποιηθούν, αλλά και να κατασκευαστούν νέα κτήρια, όπου θα στεγαστούν σημαντικές υπηρεσίες.
Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η νέα διοίκηση στις πρώτες της δηλώσεις και με διάθεση εξωστρέφειας, απευθύνει πρόσκληση για συμπερίληψη, σύνθεση ιδεών και προτάσεων προς όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου.
Σε ό,τι αφορά την περιοχή μας και πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης, στην ατζέντα των θεμάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες είναι μεταξύ άλλων και η δημιουργία ενός νέου σύγχρονου διοικητηρίου. Παράλληλα σε εκκρεμότητα είναι και η χωροθέτηση και κατασκευή ενός νέου Δικαστικού μεγάρου. Σε ότι αφορά το νέο κτίριο της Αστυνομικής διεύθυνσης αυτό έχει δρομολογηθεί σε χώρο που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος της Πυροσβεστικής.
Για τον σκοπό αυτό και προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, η Περιφέρεια οφείλει να στραφεί στην μοναδική εφικτή λύση που υπάρχει και αφορά την αδόμητη οικοπεδική έκταση (δημόσιο κτήμα Α.Β.Κ. 2652) εμβαδού 14.432,85 τ.μ. πίσω ακριβώς από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης (το συγκεκριμένο οικόπεδο παραχωρήθηκε στην Ν.Α. Ροδόπης – Έβρου κατά κυριότητα με την υπ´ αριθμ. 1109745/8266/Α0010-4/5/1999 απόφαση παραχώρησης από το Υπουργείο Οικονομικών – Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας και όπως αυτή τροποποιήθηκε το 2000 με αρμόδιο υφυπουργό τον Απ. Φωτιάδη). Ακριβώς μπροστά και σε όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας του δημοσίου, το οποίο έχει πρόσωπο στον οδό Αγίου Δημητρίου (ανάμεσα στην Δ.Ο.Υ. και στο Μουσικό σχολείο) εκτάσεως 5.879,72 τ.μ. μπορεί να χωροθετηθεί σε συννενόηση με τον Δήμο και να κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Έτσι δημιουργείται ένα μεγάλο διοικητικό κέντρο που τόσο ανάγκη έχει μια μεγάλη και σύγχρονη μητροπολιτική πόλη σαν την Αλεξανδρούπολη.
Σε ότι αφορά το παλιό νοσοκομείο, προσωρινά δύναται να γίνει μερική αξιοποίηση τμήματος του νεωτέρου κτιριακού του αποθέματος και αυτό για την μετεγκατάσταση μέρους των υπηρεσιών της Περιφέρειας, αργά ή γρήγορα όμως θα γίνει αντιληπτό πως αποτελεί μονόδρομο η ολοσχερής κατεδάφιση και η αξιοποίηση του μέσω ιδιωτών, όπως συμβαίνει σε όλη την χώρα και σε ανάλογες περιπτώσεις με ανενεργά παλιά συγκροτήματα μεγάλης κλίμακας και έκτασης. Η εκμετάλλευση του οικοπέδου του παλιού νοσοκομείου από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο θα μπορούσε να εξασφαλίσει και την χρηματοδότηση που απαιτείται για την μελέτη και την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου.
Όλα αυτά αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα για την νέα διοίκηση της Περιφέρειας και ενώ έχουν περάσει ήδη 8 χρόνια από τότε που ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης ως Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ξεκαθάριζε με τον πλέον σαφή τρόπο πως αποτελεί μονόδρομο η σύμπραξη ιδιωτών και δημοσίου για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου, γεγονός που αφορούσε κυρίως την κεντρική διοίκηση της χώρας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.