Η καθημερινή πολυτέλεια δε θέλει κόπο ούτε χρόνο, αφού σε 30 μόλις λεπτά μπορείτε να απολαμβάνετε λεμονάτα μακαρόνια με αυγοτάραχο, σκόρδο και μαϊντανό για ένα μοναδικό βραδινό γεύμα.
Χρόνος Προετοιμασίας: 5΄, Χρόνος Μαγειρέματος: 15΄, Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη, Μερίδες: 4
Υλικά
- 500 γρ. Σπαγγέτι
- 20 λεπτές φέτες αυγοτάραχο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπεριά “κέρατο” ξεσποριασμένη & ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
- 100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- μαύρο – κόκκινο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις μισές φέτες αυγοτάραχο και τις υπόλοιπες τις αφήνουμε ως έχει.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν 2 με 3 λεπτά λιγότερο, από όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας 100 ml από νερό τους, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλη ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο αυγοτάραχο και τις φετούλες, το ξύσμα λεμονιού, τη μισή ποσότητα ψιλοκομμένου μαϊντανού, τα βρασμένα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε και 2-3 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ζωηρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως, πασπαλίζοντάς τα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό.
misko.gr