Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Αναβίωσε το Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης

Στις εργασίες του 17ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου Σαμοθράκης  συμμετέχουν δημοσιογράφοι & εργαζόμενοι στην Ενημέρωση απ’ όλη την Ελλάδα

Αναβιώνει φέτος, δεκατέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του διοργάνωση, το Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Σαμοθράκης. Το φετινό συνέδριο πραγματοποιείται το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 στη Σαμοθράκη με αντικείμενο την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και την Ελευθερία του Τύπου.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε συνεργασία με τις Ενώσεις Συντακτών στην Ελλάδα και την ΠΟΕΣΥ. Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου θα αναπτύσσονται σε πέντε ενότητες:

1. Οι πρωτοβουλίες της ΕΕ και οι προσδοκίες του δημοσιογραφικού κόσμου.

Από τη Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προάσπιση της ασφάλειας των δημοσιογράφων ως την  Ευρωπαϊκή πράξη για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης. Τι σημαίνουν στην πράξη για τους δημοσιογράφους;

2. Τι απειλεί την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα; Οι έρευνες, οι κατατάξεις, οι αντιδράσεις, οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

3. Δημοσιογράφοι στο στόχαστρο. Απειλές, επιθέσεις, βία.

4. Aγωγές και SLAPPS εναντίον της ελεύθερης ενημέρωσης

5. Συνθήκες κρίσης και Ελευθερία του Τύπου: Τι μας δίδαξαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στις εργασίες του 17ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου Σαμοθράκης  συμμετέχουν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην Ενημέρωση απ’ όλη την Ελλάδα απομακρυσμένα (διαδικτυακά), ενώ προβλέπεται περιορισμένος αριθμός θέσεων με φυσική παρουσία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, οι εισηγητές και άλλες πληροφορίες είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσηςpress-samothraki.gr. 

Related Posts

TRENDING

LATEST NEWS