Αυγά με ζαχαρόπαστα, άλλα με φιγούρες ηρώων, με πλούσια σοκολάτα γάλακτος, λευκή ή υγείας, όπως και να τα δούμε… οι μικροί μας φίλοι τα περιμένουν πως και πως μαζί με τις λαμπάδες τους! Τα σοκολατένια αυγά κάνουν θραύση, άλλωστε μετά από τη νηστεία, όλοι θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό και συνάμα πλούσια σοκολατένιο.
Ας περιηγηθούμε στην ιστορία των σοκολατένιων αυγών, αλλά και στα περίτεχνα σοκολατένια αυγά της ελληνικής αγοράς.
Η Ιστορία των Πασχαλινών Αυγών
Τα πρώτα πασχαλινά σοκολατένια αυγά, δημιουργήθηκαν στη Γαλλία και τη Γερμανία στις αρχές του 19ου αι. ήταν κατασκευασμένα από μαύρη συμπαγή σοκολάτα, η οποία ήταν κοκκώδης και πικρή! Τότε η αγγλική εταιρία Cadbury εισήγαγε μία ειδική ‘πρέσα σοκολάτας’ με σκοπό να μειώσει το λίπος της σοκολάτας κάνοντας την πιο εύγευστη και πιο λεία.
Το 1873 η βρετανική εταιρία Joseph Storrs Fry & Sons έφτιαξε τα πρώτα ‘καλούπια’ μαζικής παραγωγής σοκολατένιων αυγών. Μετέπειτα άρχιζαν να στολίζονται περίτεχνα τα σοκολατένια αυγά και η εταιρία Cadbury το 1905, φτιάχνει το ‘πρώτο πασχαλινό αυγό’ από σοκολάτα γάλακτος και γίνεται ανάρπαστο αυξάνοντας κορυφαία τις πωλήσεις της.
Το “Σπίτι του Γλυκού” στην Αλεξανδρούπολη
Η Καρολίνα και ο Χρήστος Καλούδης ιδρύουν το 1992 “Το σπίτι του Γλυκού” ένα πρατήριο ζαχαροπλαστικής, που καθιερώνεται με γρήγορους ρυθμούς στην ανταγωνιστική αγορά της Αλεξανδρούπολης. Πατισερί, σοκολάτες, σιροπιαστά, παγωτά αλλά και σοκολατένια αυγά φτιαγμένα με μεράκι και δημιουργικότητα!!
Στο “Σπίτι του Γλυκού”, εκτός από τα καθιερωμένα πασχαλινά αβγά, θα βρείτε και σε αλλά μοντέρνα και παιχνιδιάρικα σχέδια, που θα κλέψουν την παράσταση.
Info: Ιωακ. Καβύρη 47 Αλεξανδρούπολη, Λ. Δημοκρατίας 91 Αλεξανδρούπολη & Δημοκρίτου 32 Κομοτηνή.
The sweet salty lab στη Συκορράχη
Tο ζαχαροπλαστείο της Ιωάννας “The sweet salty lab” μας εκπλήσσει ευχάριστα οι τούρτες, τα μπισκότα ζαχαρόπαστας, τα Cupcakes και τα σοκολατένια αυγά που μπορείτε να τα βρείτε, με ήρωες της Disney αλλά και του ποδοσφαίρου.
Info: ‘The sweet salty lab’ Συκορράχη Έβρου, τηλ. Επικοινωνίας: 2551-402477, mob. 6974-485161.
Baker’s Art στην Αλεξανδρούπολη
Από το 1998 το Baker’s Art προσφέρει αρτοποιήματα και γλυκά, φτιαγμένα με μεράκι και αγνά ποιοτικά υλικά. Χειροποίητα τσουρέκια με φυσικό προζύμι , γεμιστά με bueno, Ferrero, lila, βατόμουρο, κάστανο και σοκολάτα. Σας ανοίξαμε την όρεξη. Δεν έχετε πάρα να το επισκεφθείτε!
Info: ‘Baker’s Art’ Ελευθερίου Βενιζέλου 91 Αλεξανδρούπολη.
Στη Θεσσαλονίκη …
Exereton
Μότο και φιλοσοφία του Exereton, είναι οι διατροφικές αλλαγές και η υγιεινή απόλαυση χωρίς ενοχές! Δημιουργήθηκε το 2015, όμως για δύο ολόκληρα χρόνια δοκίμαζε συνταγές… υπό τη σοβαρή επίβλεψη ειδικών σεφ, διατροφολόγων και τεχνολόγων τροφίμων.
Φέτος τα σοκολατένια τους αυγά, έχουν προέλευση από την Ιταλία συγκεκριμένα από την ιταλική σοκαλοτοποιία Majani, η οποία φημίζεται για την πρώτη συμπαγή σοκολάτα της Ιταλίας.
Info: ‘Exereton’, Κούσκουρα 1 Θεσσαλονίκη, Στέλιου Καζαντζίδη 47 Θέρμη.
O Μίλτος
Ο ‘Μίλτος’ προσφέρει απόλαυση στου Θεσσαλονικείς από το 1976. Η επιχείρηση πλέον αποτελείται από 10 σύγχρονα καταστήματα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με μοναδικά γευστικά είδη patisserie, σφολιατοειδή, παγωτά και σιροπιαστά. Τα φετινά Πασχαλινά αυγά του, είναι με σοκολάτες υγείας ή γάλακτος, γεμισμένα με πραλίνα αμυγδάλου αλλά και πολύχρωμες μπουκίτσες αυγών.
Info: ‘Μίλτος’ Στέλιου καζαντζίδη 37 Θέρμη, Τσιμισκή 82 Θεσσαλονίκη.
Τα ρεπορτάζ αγοράς & τα προϊόντα του παρουσιάζονται στο evrospost.gr είναι επιλογές των συντακτών δεν έχουν εμπορικό σκοπό, ούτε αποφέρουν διαφημιστικά έσοδα.