Ο πασχαλινός “Γαστρονόμος” Απριλίου κυκλοφορεί την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου, με την “Καθημερινή της Κυριακής” με ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Έβρο.
Στρώνει ένα μεγάλο λαμπριάτικο τραπέζι στο Δέλτα του Έβρου με συνταγές από 7 σεφ που συγκεντρώθηκαν με ενθουσιασμό σε ένα από τα συναρπαστικότερα τοπία της Ελλάδας, για να μαγειρέψουν την παραδοσιακή εβρίτικη κουζίνα αλλά και δημιουργικές συνταγές, εμπνευσμένες από τα εμβληματικά προϊόντα του Έβρου.
Μπήκε στην ψαροκαλύβα της «Κυράς του Δέλτα», της μοναδικής γυναίκας στο Δέλτα, μιας εμβληματικής μορφής που συνεχίζει το παραδοσιακό επάγγελμα του ψαρά, και δοκιμάσαμε τις ψαρονοστιμιές που μας μαγείρεψε με φόντο τα ήρεμα νερά του ποταμού και έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης.
Μα γνωρίζει με τα τοπικά προϊόντα, από τα σκόρδα και τα σπαράγγια της Νέας Βύσσας και του Τυχερού, μέχρι τα σουσάμια του Διδυμότειχου από τον ντόπιο σπόρο, σπουδαίο ταχίνι, θρακιώτικα πεπόνια, στάρια του εβρίτικου κάμπου, καβουρμά και ντόπια λουκάνικα από τους τελευταίους ελληνικούς νεροβούβαλους του Έβρου.
Ακόμη μπορείτε να διαβάσετε στον πασχαλινό Γαστρονόμο …
Το εαρινό χορτολόγιο της Ελλάδας. Για πρώτη φορά, όλα τα ανοιξιάτικα άγρια και καλλιεργημένα χόρτα της ανοιξιάτικης ελληνικής φύσης, αυτός ο ατίμητος θησαυρός της ελληνικής γαστρονομίας.
Τον πιο πλήρη και αναλυτικό οδηγό για το εθιμικό κρέας του Πάσχα (αρνί και κατσίκι), για να ξέρετε ποιο κομμάτι θα σας δώσει τα καλύτερα μαγειρέματα, αξιοποιώντας τα στο έπακρο, καθώς και 17 απίθανες συνταγές.
Επίσης, κρέμες, μους, τσίζκεϊκ, γαλατόπιτα, μελόπιτα, γιαουρτόπιτα και γαλακτομπούρεκο και ότι άλλο ταιριάζει καλύτερα στα γιορτινά ανοιξιάτικα τραπέζια.
Τέλος, θα σας γνωρίσει τα 10+1 αρτιζανάλ βούτυρα Ελλήνων παραγωγών, που αξίζει να τα βάλετε στο τραπέζι μας, 6 ολόφρεσκα ανοιξιάτικα και ποια κρασιά μπορούν να συνοδέψουν τα πασχαλινά σας πιάτα.
Η ομάδα του Γαστρονόμου
Αρχισυντάκτης: Angelos Rentoulas ǀ Υπεύθυνες Ύλης: Maria Vassilopoulou Christina Tzialla ǀ Δημοσιογραφική ομάδα: Βιβή Κωνσταντινίδου Nikoleta Makrionitou Nena Dimitriou Marina Petridou Angela Stamatiadou Meropi Papadopoulou Aris Sklavenitis ǀ Digital: Anastasia Seferiadou Georgia Papastamou Nandia Liargova ǀ Creative Art Director: Σωτήρης Μαργέλος ǀ Art Director: Ακριβή Κάκκαβα ǀ Photography & Features Producer: Nasia Diamantidis ǀ Φωτογραφίες & Βίντεο: Michael Pappas Nikos Karanikolas ǀ Post production: Nikos Karanikolas ǀ Τεχνικός ήχου: Γιάννης Κακαγιάννης ǀ Colorist: Χρήστος Μανουσάκης
Οι φωτογραφίες προέρχονται από το gastronomos.gr